Magdalena Beranová

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

Přehled potravin, které tvořily základ stravy člověka v pravěku a jídelníček různých společenských vrstev ve středověku.


Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Až neuvěřitelně dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé, to vše má svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Pouhá specializace na archeologii a historii však ke zpracování tohoto tématu nestačí, je potřeba pracovat také s materiálem paleobotanických a osteologickým a zároveň vycházet ze znalostí získaných při etnografickém výzkumu. Tato kniha je už čtvrtou autorčinou knihou o dějinách výživy, a dovršuje tak cyklus poznávání výživy a vaření od počátku lidstva po období národního obrození.
(Zdroj: DatabazeKnih.cz)

 


 

středověk  

 

kvalita: 1
 
velikost: 9,1 MB
 
Verze: 59048